maandag 3 november 2014

Twee blije vriendinnetjes

Ik ben de afgelopen week behoorlijk druk geweest met wat kleding op verzoek te maken voor twee vriendinnetjes van Fenne.

Voor vriendinnetje Lieke heb ik de volgende jurkjes gemaakt:



De eerste is een verlengde Antontia van FM waar ik een V hals in geknipt heb en afgewerkt heb met elastisch biasband. De tweede is een Antonia shirt met een sweatrokje eronder en een tailleband ertussen. 

En twee eenvoudige rokjes:

Deze sweatrok voor bij een gekochte trui.



 Voor Laura een lekker zacht joggingjurkje:


Een setje met een lief hertje:


 Een heerlijk giletje van een soort "poedel" stof naar een patroon van Madame Zsazsa:


Een een gepimpt shirt om het rode sweatrokje die ik deze zomer al voor haar maakt winterklaar te maken.






 En dat heb ik voor het rokje van Fenne ook gedaan:


Nu eerst weer lekker voor Fenne aan de slag!

19 opmerkingen:

  1. Wow wat heb je veel gemaakt! Super leuke kledingstukken. Daar zullen de dames wel heel blij mee zijn!
    Je geeft me weer veel inspiratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super!! Wat een ontzettend leuke setjes en jurkjes gemaakt! Slim om de shirt patronen te verlengen tot jurk! Liefs Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie kledingstukken heb je gemaakt! Leuk stijltje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een super mooie creaties! Echt prachtig!! Vooral die jurkjes die Antonia shirt met rokje er aan vast! Bedankt voor de inspiratie! Mag ik daarover nog wat vragen? Hoe doe je dat met de lengte van de shirt en de rok t.o.v. een losse shirt en rok?

    Groetjes Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Trijntje,

      dank voor het compliment! Ik heb bij de meisjes opgemeten waar ik ongeveer de tailleband wil hebben en op basis daarvan de lengte bepaald van het shirt. Het rokje is dezelfde lengte als ik normaal los ook zou maken. Voor de tailleband heb ik geloof ik 4 cm aangehouden. Nog een tip misschien: Patroon Sunje lijkt hier wel wat op misschien dat je het makkelijker vindt die aan te schaffen. Succes!

      Groetjes Nancy

      Verwijderen
    2. Hoi Nancy,
      Bedankt voor de info/tips! Lief dat je meedenkt en het patroon Sunje noemt! Ik heb inderdaad al vaker naar dat patroon gekeken, maar kan er nog steeds niet toe komen het patroon aan te schaffen. Ik heb wel patronen voor t-shirtjes en ook het patroon Lummelrok Larra van Farbenmix. Met jouw tips en deze patronen moet het denk ik ook lukken.
      ik heb nog tricot met sterretjes liggen. Voordat ik jou post las, was het mijn bedoeling er een eenvoudig a-lijn jurkje van te maken met lange manchetten en biezen in een afstekende kleur. Maar nu ik jouw creaties gezien heb, gooi ik het roer denk ik om. Het is misschien ook wel leuk ipv een halsbies een col op de jurk te naaien. Heb jij daar ervaring mee? Ik heb al eens overwogen dr Mareen van Cinderella te kopen, maar ik heb al zo veel patronen en patroonbladen en nu kan ik er nog niet toe komen weer extra geld voor nieuwe patronen uit te geven. In de nieuwste Be-Inspired staat een coljurk, maar nadat ik het blad gekocht heb, kwam ik er achter dat bij die jurk de col er niet aan vast genaaid wordt, maar los gedragen.
      Het is een heel verhaal geworden. :-)

      Groetjes Trijntje

      Verwijderen
    3. Hoi Trijntje,
      Het gaat je vast lukken hoor. Mijn ervaring is dat je gewoon moet durven en ja de ene keer lukt het beter dan de andere keer maar daar leer je alleen maar van toch?
      En nee ik heb geen ervaring met een jurkje met col maar het zal vast niet heel ingewikkeld zijn denk ik. Ik heb wel eens op andere blogs gelezen dat je hem niet te smal moet maken omdat hij anders zo moeilijk over het hoofd gaat. Kan je de col uit het blad niet gewoon passend maken op het jurkje?

      Succes!
      Groetjes Nancy

      Verwijderen
    4. Hoi Nancy,
      Klopt. Ik probeer af en toe vaker wat zonder patroon of ik voeg 2 patronen samen. Het komt eigenlijk altijd goed.
      Dit jurkje lijkt mij ook erg leuk met een col. Ik ga denk ik maar gewoon proberen de halsbies te vervangen door de col. Evt. de hals iets wijder knippen, maar daar ga ik mij nog even in verdiepen.
      Als het gelukt is en ik er aan denk, zal ik je een foto sturen van het resultaat. Zit jij trouwens ook op Instagram?
      Groetjes Trijntje

      Verwijderen
  5. Ziet er wederom top uit! Inderdaad heel inspirerend, mijn vingers jeuken ;-)
    Wat ik alleen echt niet snap is hoe je die overgang op het kruispunt bij je verlengde antonia V hals zo mooi krijgt. Stik je het biaisband soms niet dubbelgevouwen met de stof ertussen? Of wellicht in boordvorm? Kan je een tipje van de sluier oplichten?

    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Saskia,

      Ik heb de biaisband gewoon tot de helft ingeknipt bij de V en hem eromheen gestikt bij de hals en dubbel op het voorpand zeg maar. Hopelijk begrijp je wat ik bedoel? Ik heb de geknipte biaisband aan de binnenkant bij de V wel een beetje extra met de hand vastgezet.

      Succes!
      Groetjes Nancy

      Verwijderen
  6. Hallo Nancy,

    wat een super jurkjes, ben in het bijzonder helemaal weg van de antonia met rokje met boord tussen stuk. Wat ik daarover graag zou willen vragen, gebruik je voor dat tussenstuk boordstof of ook gewoon tricot?
    Groetjes Lisette

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Lisette,

      Ik gebruik gewone tricot. En dan dubbel om de veter er door te kunnen rijgen.

      Groetjes Nancy

      Verwijderen
    2. Hoi Nancy,

      bedankt voor je antwoord, scheelt weer shoppen, want daar heb ik nog wel het een en ander van op voorraad, haha.
      Ga snel aan de slag, hoop op net zo'n mooi resultaat als bij jouw.

      Groetjes Lisette

      Verwijderen
  7. Erg leuk deze allemaal :) Haha de vraag over de bandjes en de v-hals wilde ik ook al stellen, maar ik snap je antwoord, slim!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Het zijn allemaal heel leuke dingen, maar ik ben vooral fan van het rode sweatrokje. Welk patroon heb je hiervoor gebruikt aub? Bedankt, Katleen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Waar heb je de super schattige hert applicaties gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hoi pienter dientje,

    Wat een geweldige kleertjes heb je gemaakt! Ik raak helemaal geinspreerd. ik ben op zoek naar het patroon van het lummelrokje maar ik kan heb=t nergens vinden. Kun jij me er aan helpen?

    Hartelijke groet, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen